juli 3, 2017 0

My Son

By in Okategoriserade

Vi bokar in oss på en fem-timmars-tur till  hinduerans vagga och religiösa centrum My Son. I tryckande värme sätter vi oss i bussen och efter en timme har vi knappt kommit ut ur stan. Guiden visar sig vara ett riktigt stort skämt. Förra turen var vi så nöjda med guiden men nu får vi en guide som knappt kan göra sig förstådd på Engelska och älskar uppmärksamheten han får just för att han är guide och inte för att guida oss.

Vi försöker hänga med i guidningen till att börja med men ger ganska snart upp. Barnen förstår inte och det gör vi vuxna inte heller. Istället går vi runt och beskådar ruinerna från 300- till 1200-talet själva. Efter gravplundrare och intensiva bombningar under Vietnamkriget återstår inte så mycket mer än 20 av de från början 70-talet olika tempel. Hela området ligger vackert i full grönska och djungel, omgiven av berg. Vackert berg är också just vad My Son betyder på Vietnamesiska. Området är numera skyddat av Unesco och finns med på dess världsarvslista. Vissa av templen är återskapade, medan andra klarat sig och står kvar trots periodvis intensiva bombningar och krig. Även bombkratrar finns kvar och vittnar om en mera nutidshistoria.

Att vandra omkring i stekande sol och med hög luftfuktighet tar på krafterna. Vatten häller vi i oss och vi är konstant klibbiga. Barnen är fantastiska. De gnäller knappt och är även de imponerade över vad de ser. Kanske är det hotellets pool som lockar när vi kommer hem eller så är det äventyret i sig som är spännande, på gott humör är de i alla fall åtminstone tills dess att vi sitter i bussen på väg hem igen.

 

Leave a Reply