augusti 2, 2016 0

På jakt efter djur

By in Okategoriserade

Djur fascinerar både stora och små och vi har stora chanser att se dem här. Barnen har bäst ögon för att få syn på djur som gömmer sig i träden men de har även en förmåga att se djur som inte finns. En av Simons favoriter är sengångare och den har vi fått se vid flera tillfällen. Vanligen sitter de stil högt upp i träden och är svåra att se, men med lite hjälp från både andra turister och guider liksom våra egna skarpa ögon har vi sett dem både längns landsvägen och i regnskogen.

Kanske lite fusk, men ändå ett enkelt sätt att spana på djur är från hästryggen. Bägge barnen var eld och lågor över att få rida ut på egen häst en morgon. Tillsammans med guide spenderade vi 90 minuter i skog och på öppna fält. Vi njöt alla av stillheten och känslan av att rida fram. För oss som i princip aldrig suttit på en häst räckte tiden gott och väl. Bland de djur som vi inte sett tidigare och som vi hade turen att stöta på kan nämnas, två ugglor som satt och sov bara två meter från stigen och en vildhund, en coyote. Det finns alltid risker med det man gör och den största faran med hästtur var nog bägge barnens tjat om att de vill ha egen häst.

På väg till nästa stop på resan, för mer havsbad och besök i nationalpark, Manuel Antonio, passerande vi en flod där vi vid tidigare resa sett krokodiler. Och mycket riktigt, även nu, över 50 krokodiler ligger och vilar sig på flodbädden. Stora, fula och riktigt skräckinjagande djur. Trots att de är så hemska går det ändå inte slita ögonen från dem.

Framme vid havet på nytt och Manuel Antonio finns förhoppningar om att se ännu mer djur. Men besök i parken får vänta tills nästkommande morgon.

DSC_1081-600x1067[1]

DSC_1056-600x1067[1]

DSC_1030-1024x576[1]

DSC_1023-1024x576[1]

DSC_1019-1024x576[1]

 

 

Leave a Reply