juli 27, 2016 0

Mjuka vågor på stillahavskusten

By in Okategoriserade

Ny dag och dags att byta hotell. Vår mysiga bungalow på bergssluttningen ska bytas mot hotell med havsbris. På till en början slingriga vägar beger vi oss av på en tre timmars lång resa mot kusten. De slingriga vägarna byts mot interamericana nr 1, som förbinder Nord- och Sydamerika. Slutligen kämpar vi oss igenom de sista backarna och de sista kurvorna för idag. Miljön, naturen och husen är annorlunda. Det ena större huset efter det andra ligger utkastade i naturen. Miljön känns mer som lyxiga kvarter på franska Rivieran än som Costa Rica. Dessa fina hus har vi inte sett på andra ställen i landet.

Vårt hotell är inte  heller det ett typiskt hotell för våra resor. Efter ha blivit inskrivna av vakten vid grinden, känns det som om vi kliver in i en annan värd – ett stor, lyxigt charterhotell. Vackert är här i alla fall och barnen blir överlyckliga när de ser poolområdet – vattenrutchkana, gigantisk svamp som bildar vattenfall med mera.

Martin och jag är däremot mer sugna på havet och privilegierad som man är som förälder så blir det havet som först får ett besök. Barnen påbörjar genast ett gigantiskt bygge av en sköldpadda medan vi vill ut i vattnet. Det är varmt och skönt och vågorna är så mjuka och rullar in mot stranden. Ett ställe att njuta på!

DSC_0918-1024x576[1]

DSC_0911-1024x576[1]

DSC_0914-1024x576[1]

DSC_0904-1024x576[1]

Leave a Reply