mars 28, 2013 2

Borneo

By in Okategoriserade

Lagom myggbitna efter diverse utflykter kan vi konstatera att övistelsen hittills har varit ett riktigt civilicerat äventyr.
Efter en lång taxiresa landar vi på vår resort. Fin pool med rutschkana, en lång strand, där i princip bara vi  och två hästar ses bada. Vattnet är hur varmt som helst och svalkar knappast. Till skillnad från andra mindre öar i Malaysia så är det bara sand på botten och inga korallrev.  Det innebär också att vågorna drar med sig massa sand. Kanske är det därför även vi tillslut väljer poolen.
Efter en lunch, som barnen får välja fritt (de väljer chicken nuggets), packar vi in oss i en minibuss. Det är vi, 5 norrmän och två portugiser. Som så många gånger förr får vi de bästa platserna, klart barnen ska ha det bra. De tom undrar över om det inte är lite obekvämt för Linns nacke när hon somnat. Nej då, svarar jag och funderar på hur han själv sitter, säkert 185 lång och en bra bit över hundra kilo. Dessutom är han i sextiårsåldern och sitter på ett reservsäte som slutar på halva ryggen.
Nöjda och glada efter 90 minuter i bussen väntar toalettbesök och snacks i form av stekta bananer.
Sedan är det dags att hoppa i båtarna och barnens flytvästar får komma till användning (skönt att vi inte släpar på dem i onödan). Simon ser till och börja med djur överallt på strandkanten. Sedan hittar vi dem, vi och alla andra båtar som också söker. Näsapor, eller proboscis monkey är inte direkt vackra men det är hur som helst mäktigt att se dem i sin hemmamiljö. Simon är nöjd och försöker räkna hur många han sett. Linn däremot tycker mest att uppmärksamheten hon får från framförallt guiden är jobbig. Efter den Malaysisk middagen börjar det mörkna och vi ska en en gång ut på floden. Nu letat vi fireflies. Det känns ganska magiskt att glida fram på en flod i Borneo, i halvmörker, med alla ljud som hör den tropisks nattens skog till. Att sedan få se träden glittra och blinka gör i inte saken sämre. Det är verkligen vackert!! Sämre ställe kan man vara på. Magin bryts plötsligt och verkligen tränger sig på, mamma jag behöver kissa! Skönt att båten nu bara är fem minuter från bryggan 🙂

image

image

image

image

image

image

image

2 Responses to “Borneo”

  1. Arne & Ingela skriver:

    Det ser ju jätteskönt ut. Skulle gärna vara där!!

  2. Jenny skriver:

    Vilka fantastiska upplevelser ni fått uppleva! Hade gärna velat vara där också…

Leave a Reply