juli 18, 2016 1

Förseningar, väntan och tålamod 

By in Okategoriserade

Det är något med Costa Rica, försenade flyg och oss. Då vi var här för tio år sedan blev hemresan försenad och i bara tunna sommarkläder hamnade vi i Washington och blev halvt snuvade på julfirandet. Nu har det alltså dags igen. 

Det började redan på bilresan ner till hotellet i Malmö med en vält husvagn, vilket gjorde att vi blev över två timmar sena. Inte ont anande ringde väckarklockan sedan fyra på morgonen varpå vi med sömn i ögonen begav vi oss mot tåget och Kastrup. Ganska snart står det klart att flyget till London inte alls kommer iväg då det ska utan först vid lunchtid. Redan här kan vi föreställa oss att dagen skulle präglas av köande, väntande och en stor portion tålamod. Frågan är hur sena blir vi till slutdestinationen?

Efter mycket om och men kommer beskedet – alla resenärer ska med till London och på plats där bokas om. Ungarna lyckades somna på flyget och när det väl är dags att gå av vill Linn inte bli väckt. Typiskt, vi som tänkte skynda oss för att hinna långt fram i kön till biljettombokning. Vår tidigare erfarenhet med en kötid på åtta timmar för att boka om en biljett efter en missad flight är en upplevelse vi inte vill dela med barnen. 

Ombokningen tar tid – lång tid men tillslut så har vi både åtta nya boardingkort, voucher till hotell och busstransfer. Men mycket riktigt till Costa Rica beräknas vi komma nästa ett dygn senare än tänkt. Via Madrid istället.

Barnen som är både trötta och hungriga hanterar det bra. Förmodligen för att de kan sitta med sina plattor och kolla film. Ibland är de verkligen guld värda!

När vi många timmar efter vi landat fått vårt rum för natten inser vi hade en tur till centrala London inte kommer funka. Hade varit kul att se något annat av stan än flygplatsen men, men det blir att spana in när planen landar på löpande band. Vi hittar även en sorglig lekplats. Inte mycket att leka med men barnen hittar några nya vänner för en stund.

One Response to “Förseningar, väntan och tålamod ”

  1. Ulf skriver:

    Efter alla dessa äventyr,missöden behöver ni säkert en välbehövlig semester med bad o allt ni skrev om igår. Hoppas ni snart är framme.

Leave a Reply