juli 24, 2015 0

Jobbig väntan

By in Okategoriserade

Dagen är till stor del en väntan på kvällens flygning till Abu Dhabi. Barnen bestämmer vad vi gör på fm och blir det bad i poolen på taket och besök i det Hinduiska telmplet som ligger ett kvarter från vår lägenhet. Poolen delat vi med några kråkor, templet delar vi med några fler, fast då istället bedjande människor. En präst/munk vinkar till sig oss och snart är vi alla utsmyckande med ett märke i pannan bestående av både vit puder, orange gega och slutligen rött pulver. Pinsamt tycker Linn men jag är inte säker på att hon vet vad det betyder. Efter lite affärsbesök för att köpa lite souvenir och kläder leker barnen av sig och njuter av en glass på McDonalds.
På Colombos flygplats råder kaos. 2,5 timmar innan flyget ska gå är incheckning inte påbörjad – systemhaveri gissar vi oss till efter lite prat med andra som redan köat i 90 minuter. Tillslut får vi våra handskrivna biljetter och lyckliga är vi att vi dessutom kunde sitta samlat. Vår planering vad gäller mat och sov för barnen har havererat för länge sedan. Vi inser att någon kvällsmat kommer vi inte hinna med efter incheckning (vi står nästan sist i kön) och att vi förmodligen inte kommer lyfta förrän elva. Det innebär trötta barn. Men vi och framförallt barnen fixar det men lite kex och cashewnötter. Två barn sover sedan gott innan vi kommit upp i luften. Fyra timmar senare landar vi i Abu Dahbi och sätter oss i en taxi för att åka till Dubai (vår chaufför är definitivt tröttare än oss och Martin kämpar för att upprätthålla en dialog under en timmes bilfärd för att han inte ska somna). En stor säng med vita lena lakan väntar. Två minuter senare sover vi alla gott!!

image

Leave a Reply