juli 22, 2015 1

Svettig färd

By in Okategoriserade

Vägen framåt är långt ifrån alltid spikrak. Idag tog vi turen förbi ett ”elefantbarnhem”. På ett sätt är det för kommersialiserat men å andra sidan så känns det bättre att betala dyrt när inträdet också bidrar till att hjälpa tex skadade elefanter som annars inte hade överlevt i det vilda. Flaskmata elefantbäbisarna motstod vi, däremot ville Simon mata en fullvuxen med frukt. Den största behållningen utan tvekan var annars att se skötarna vandra med hela hjorden (även om alla 80 elefanter inte badade samtidigt) genom byn ner till floden för deras dagliga bad. Gott och se dem i frihet och att de njöt av vattnet – här njöt även vi!

Desto svettigare blev det sedan. Expresståg i närmre två timmar tillbaka till Colombo. Mycket folk på perrongen och inte var det färre människor på tåget. När vi och våra ryggsäckar väl klämt in oss genom dörren så fick vi kämpa oss vidare till en liten golvyta i gången där vi tillslut lyckades kränga av oss vår tunga börda. Barnen blev ivägvinkade och fick dela säten med en kille respektive en tjej – skönt då tåget kränger. Det var varmt på tåget och svetten rinner. Eter ett tag lyckades vi få tag på ett säte och få upp våra ryggsäckar på hatthyllan. Jag och barnen delar tillslut säte men blir bjudna på frukt av en annan familj, nu känns livet lite lättare igen. De två timmarna går trots allt ganska fort och det är en ganska nöjd familj som kliver av på Colombo Fort för vidare färd till hotellet och en sista natt i Sri Lanka.

DSC_1315

DSC_1224

DSC_1236

DSC_1250

DSC_1281

DSC_0853-01

DSC_1294

DSC_1305

 

 

One Response to “Svettig färd”

  1. Ulf skriver:

    Glöm inte ta med er lite värme o sol hem. Vi behöver allt vi kan få. Skämten på FB låter så här. ”Till helgen ska vi få 30 grader, 15 på lördag och 15 på söndag”

Leave a Reply