juli 14, 2015 0

Hav i sikte

By in Okategoriserade

Så har vi landat på östkusten och barnen har äntligen fått simma i havet.
Är så glad att vi har tålmodiga och nyfikna barn. Motivation med hav var säkert stark men att under fyra timmars bilresa utan AC och 30+ utanför fönstret, på stundtals mycket dåliga vägar, utan musik (eller bälte heller för den delen) inte klaga nämnvärt eller tjata om att få spela /se på film är beundransvärt.
När vi lämnar bergen bakom oss och åker mot kusten så är det som att komma till ett nytt land. Landskapet är inte alls lika vackert längre, mycket torrare och varmare. Människorna är även fattigare här, vi ser fler utan skor på fötterna, fler cyklar och färre bilar. Det var också denna delen av landet som drabbades hårdast av inbördeskriget som tog slut först 2009. Vi passerar förstörda hus och vår chaufför berättar. Här ser vi också fler poliser och vid ett tillfälle blir vi stoppade av polisen och de går grundligt igenom vår chaufförs papper. Inte nog med att inbördeskriget slog hårt här,  det var även här tsunamin drabbade Sri Lanka värst.
Framme vid hotellet så är det bad som står högst på önskelistan. Havet lockar. Ändå blir vi lite besvikna. Stranden är hur lång som helst, ganska smal och inte med vit sand som jag föreställt mig. Bortskämda som vi är så saknar vi det kristallklara vatten med alla färgglada fiskar. Här är vågorna varma men också fulla med sand, vilket tyvärr ger obefintlig sikt. Barnen struntar i det, simmar,  leker och letar koraller. Vi ser stim av småfisk som hoppar och vi får sjögräs mellan tårna. Men det är underbart att bara vara en stund och njuta av det goa vattnet.
Hotellet vi bokat har fått fina recensioner, och visst är det fint men vi är inte nöjda – vi får byta till nytt hotell imorgon igen. Framförallt är det maten och servicen vi inte gillar. Martin får en varm öl, inte en utan två gånger. Andra gången säger de att den åtminstone ska vara mediumkall, men nej. Dricksvattnet och colan är även de varma. Sedan glömmer de att vi beställt in med mer bröd, i 20 min sitter vi och väntar på dricka och efter att ha bett om vatten två gånger så kommer det tillslut. Sedan smakar inte maten något vidare, riset smakar tom illa och menyn är mycket begränsad. Jag önskar att jag kunde säga att personalen hade massor att göra men vi var inte många gäster så de kan inte skylla på det.
Tack och lov att vi inte bokat en vecka här. Restaurangen är det enda stället att äta på, så hotellet ligger mitt ute i ingenstans. Får ser vart vi tar vägen imorgon…

Leave a Reply