april 27, 2014 0

Nya ö-äventyr

By in Okategoriserade

Pengarna slut och det gäller att få tag på en bankomat på nytt. Så vi bryter upp från stranden men vi är inte klara med ö-livet än. Vi tar färjan tillbaka, laddar på nytt med mat, pengar, mer myggmedel och strandleksaker. Vi springer också omkring i hettan och försöker få tag på ett boende innan vi åker ut till nästa ö. Men de bokningskontor vi är inne på har antingen inget som vi vill ha (har ingen lust att bo i en sovsal/hängmatta) eller så kan vi inte boka till samma dag. Till slut får vi tipset att åka ut utan boende klart, det är lågsäsong och ska finnas massor att välja på. Sista färjan för dagen går snart och vi har inte så mycket att välja på. Så vi åker trots att vi inte bokat något.

Denna gång tar vi inte den vanliga speedboaten utan ultraspeedboat. Och det går undan! 60 knop eller 110 km i timmen!

Ganska snart är vi framme och då ser vi genast att detta är en helt annan typ av ö och vi känner oss med en gång lastgamla!! Detta måste vara backpackernas mecka. Massor med människor, barer, enkla boenden och hippies i en ända röra. Vi slår oss ner för att få några pannkakor medan Martin letar boende utan två tunga ryggsäckar. Detta är nästan komiskt – vi känner oss helt utanför! Två barn med, på tok för gamla, för seriösa och inte intresserade av att ta del av deras liv!

Vi söker oss så långt bort på stranden som vi kan och här hittar vi härliga bungalows, underbart hav och strand och lugn! Här kommer vi trivas! Simon får äntligen utlopp för sin favoritsysselsättning – snorkling. Han ligger i hur länge som helst och spannar på krabbor och fiskar – han älskar det!

Vi kämpar mot brännande sol och på kvällen myggor. Vi bränner oss alla mer eller mindre trots idogt smörjande.

Och trots myggnät, fläkt och myggmedel kliar vi oss på våra bett. Strandlivet är härligt underbart men inte bara en dans på rosor! Lika skönt att komma ut hit, lika skönt är det att få packa ner strandsakerna för att få åka mot civilisationen igen.

Hoppas att vi snart igen ska få se stränder och hav som dessa!

DSC01472

DSC01525

DSC01528

DSC01523

Vår bungalows trädgård med utomhusdusch

DSC01494

DSC01502

DSC01515

DSC01569

Leave a Reply