april 26, 2014 0

Stjärnklar himmel och sand som potatismjöl

By in Okategoriserade

Att komma ut på öarna är något extra. Kep ligger förvisso vid havet men stranden i en stad/by blir aldrig lika underbar som den på en ö, skräpig och med mycket folk. Så på nytt sätter vi oss i ett fordon, denna gång en taxi, som under ungefär två timmar ska ta oss den 9 mil långa resan mot Sihanoukville. Därifrån för vidare färd ut på havet mot de öar som fortfarande ska vara orörda och oexploaterade.

Så snart vi laddat med ny energi, och kontanter i Sihanoukville letar vi efter färjan för färd mot Koh Rong Sanloem. Överallt på öarna är det riktiga pengar som gäller och för oss som är vana att alltid ha plastkort med känns det krångligt och konstigt att ta ut kontanter som vi ska klara oss med för ett par dagar. 

När båten närmar sig vår ö så har både barnen och vi svårt att vänta tills vi får kasta oss i plurret. Inte en krusning syns på ytan och stranden fortsätter bara kilometer efter kilometer. Det ända som saknas är människor som badar. Det syns bara något enstaka par här och där! Ett paradis!

Tyvärr var väl boendet inte det roligaste, och vi kommer sakna AC, men förhoppningsvis får vi havsbris istället. Men den uteblev. Det är fullständigt lugnt, all vind saknas. Även livet går ner i tempo, här behövs inga andra kläder än bikini och sarong…

Stranden är fantastisk vacker men tyvärr så är inte badet lika fantastiskt. Sandbotten har lite sjögräs/alger.  Det är långgrunt och härligt men vi saknar de fina fiskarna som finns där koraller finns. Tyvärr så ser vi också ganska snart en manet, vilket förtar lusten till att bada. Simon hade dessutom oturen att sticka sig på en i Kep, så han är av naturliga skäl extra försiktig!

Men stranden är vacker, sanden är vitaste vit och känns som potatismjöl mot tårna när vi vandrar bort för kvällsmat. Det är långt att gå mellan de olika ställena, trots att de är små (där vi bor finns bara fem bungalow). När det är dags att återvända hem är det kolmörkt. Mitt emellan två matställen stannar vi, släcker ficklampan och vänder blicken uppåt och studera en stjärnklar och varm sommarnatt!

DSC01365

DSC01383

DSC01426

DSC01385

DSC01397

DSC01362

DSC01443

Leave a Reply