april 5, 2013 2

Snorkling och vattenlek

By in Okategoriserade

Vilken häftig känsla det är att få ta med sina barn och låta dem upptäcka det fantastiska som gjorde att jag en gång i tiden blev förälskad i denna plats.
Perhentien är verkligen otroligt vackert! Det klara, varma vattnet som bjuder på en helt ny värld för den som vill utforska den, härliga stränder med mjuk och varm sand, de varma vindarna, de gröna skogarna som reser sig bakom stränderna och alla klippblock som bryter vyn!

Här levs livet i ett lugnt tempo. Mat, färsk frukt, bad, sol och svalka på rummet avlöser varandra. Till barnens lycka spanar vi också på djur. En stor varan har vi sett och en hel flock med apor som satt i träden ovanför våra huvuden. Linn blev särskilt förtjust i mamman med sin bäbis som hela tiden hängde på hennes mage. Små saker som förgyller en resa, inte bara för ett barn.

Simon har nu också fått snorkla på riktigt för första gången. Det gick verkligen inte att få upp honom ur vattnet när han väl börjat! Han bara älskar det!
Spelar ingen roll att det kommit in lite vatten i masken – han simmar på.
Han pekar på det som han tycker är häftigt under ytan och jag pekar på det jag ser. Havstulpaner, koraller, sjöborrar, sjögurkor och fiskar i alla möjliga storlekar, färger och former ser vi.
Tänk att man kan bli så fascinerad över att hitta en Nemo med familj (eller clownfisk, för er som inte sett filmen) som simmar in och ut ur sitt gömställe.

När så jag en vill simma till den flytande bryggan för att villa så vill han bara upp där för att sedan kunna hoppa i plurret igen. Man blir lycklig av att se hans iver!!
Undrar just om han kommer prova på dykning när han blir större…

När vi tar av honom hans armpuffar och cyklop blir han om möjligt än mer som en fisk i vattnet. Upp och ner, fram och tillbaka. Men lite vilja och en stor kämpainsats lyckas han dessutom simma en tre meter med huvudet ovanför ytan – yes de första simtagen! Han är verkligen stolt! Vet inte om hans simskolefröken skulle ge helt rätt för tekniken, men den kommer väl så småningom.

wpid-20130404_103022.jpg

wpid-20130404_104738.jpg

image

wpid-20130405_175627.jpg

wpid-20130405_114118.jpg

wpid-20130405_192046.jpg

2 Responses to “Snorkling och vattenlek”

  1. ulf skriver:

    Avundsjuk är ordet. Har man upplevt riktig snorkling förstår man vad du menar. Grattis barnbarn som får uppleva detta. Ja även ni mina barn Karin o Martin.
    /Ulf

  2. Ulf.wennerberg skriver:

    Självklart instämmer Maggan också. Vi längtar till ni kommer hem./MU

Leave a Reply