november 21, 2017 0

Simons födelsedag

By in Okategoriserade

Tio år!
Jag tror aldrig att Simon har längtat till en födelsedag som han längtade till denna – hans tionde!

Vet inte varför, om det är för att det är spännande att fylla två-siffrigt, att se hur man blir firad av sin klass i USA eller om det är kalaset som är bokat för ett gäng kompisar.

Kvällen innan födelsedagen bakar vi chokladbollar. Lite överraskande valde Simon att bjuda på något gott istället för extra-rast som alla födelsedagsbarn har att välja på. Simons födelsedag bjuder också på en första field trip i skolan. I gula skolbussar ska alla 4:e klassare åka till Denver Museum of Nature and Science. Som så många gånger förr får vi som föräldrar frågan om vi har lust att vara med som volontärer. Både jag och Pernilla väljer att ställa upp och tillsammans möter vi upp eleverna på museet. Väl på plats får jag av Simons lärare en lista med fyra namn och ett schema för hur jag ska ta med mig eleverna under dagen. Förutom att jag har Simon på min lista så har jag även Michael, en av Simons bästa vänner samt två tjejer Carsen och Naaz.

Barnen ska hålla ihop, vara i tid till två olika filmvisningar, till lunchen och såklart till bussen hem. Eleverna sköter sig exemplariskt. De hänger ihop och verkar intresserade av det mesta. Filmerna, en om en rymdresa och en som heter Big Dream är fängslande. Museet är riktigt stort, men någon tid att verkligen gå runt och titta på allt finns inte. Vi hinner varken se dinosaurierna eller göra experiment i labbet. Det blir helt klart att boka in ett nytt besök med hela familjen vid ett senare tillfälle.

Simons önskekvällsmat blir inte helt oväntat Vietnamssisk Nudelsoppa. Efter maten blir det att byta om till fotbollskläder i bilen. På plats i innehallen, The Dome, visare det sig att vi och en annan familj tagit fel på vecka. Denna Thanksgivingvecka är det helt ledigt från fotboll. Nästa match blir istället kommande vecka.

 

 

 

 

Leave a Reply