augusti 5, 2017 0

Längtar till skolan börjar

By in Okategoriserade

Barnen längtar och jag längtar. Kanske längtar vi av olika anledningar. För min del är det långa dagar där barnen har för lite att göra. Vi badar och är ute en del men medan allt praktiskt behöver ordnas märks det att vi bor i ett tomt hus då barnen lätt får tråkigt. Barnen längtar och tycker att det ska bli spännande. Kul att träffa lärarna och nya vänner.

Trots att vi bor i ett tomt hus går det ändå bra. Martins kollegor har gjort vårt liv så mycket enklare. Miska (även hon kollega till Martin), tittar förbi en morgon och lämnar både spel, bollar av olika slag och innebandyklubbor. Så underbart och kul med nya saker och så skönt att ha andra Svenskar i vår närhet som gladeligen hjälper till med både det ena och det andra! Våra inlines packade vi med oss i våra resväskor. Vi kör omkring och upptäcker närområdet och skolvägen. Men trots det längtar vi efter våra cyklar.

Förutom de saker vi tidigare fått låna så kommer det både en soffa (obekväm, men ändå något att sitta i) och en TV från Teleoptis kontor. De bygger om och för tillfället är TV:n i vägen, vilket passar oss utmärkt. Martins chef Dan, förser oss med campingstolar och helt plötsligt känns vårt hem riktigt möblerat med tanke på att vår container fortfarande är ut på Atlanten någonstans.

Torsdagen innan skolstart är det check-in i skolan och tillfälle att träffa sin lärare. Vi går runt i idrottshallen och får massor information. Information om olika klubbar och aktiviteter som barnen kan delta i både i skolan och utanför skolan. Vi beställer vattenflaskor till barnen och pratar med massor trevliga föräldrar. Vi köper planeringskalender och hörlurar till barnen som ska användas under lektioner.

Det är massor med barn och vuxna på skolan och alla verkar glada över att vara där. Skolan har ca 650 elever fördelade på K-5. Klasserna är mer blandade än vad vi är vana vid hemifrån. Vanligen går man inte i rena åldersbaserade klasser utan höstbarnen går med vårbarnen året efter. Det innebär att Simon går i 4:an precis som Alexander (Andreas och Pernillas son) som är född på våren -08.

Precis som utlovat får vi chansen att träffa både Simons och Linns lärare. Förutom deras lärare får vi träffa Mrs Cole. Hon kommer fungera som en extra resurs för de barn som inte har Engelskan med sig sedan tidigare. Bägge barnen får skrivna hälsningar från sina lärare. Både Linns lärare, Mrs Buell och Simons lärare Mrs Wherle känns bägge två mycket bra och tycker att det är så kul att barnen ska börja i klassen. Till skillnad från i Sverige så blandas klasserna om varje år. Det innebär att alla barn ska hitta nya vänner och att man är van vid att jobba med gruppdynamik. Det är en positiv stämning som råder och det känns skönt. Vi känner oss välkomnande och riktigt sugna efter starten nästa vecka. Vi har hört så mycket gott om skolan och efter dagens första, korta möte kan vi inte annat än att stämma in i de lovorden!

Leave a Reply