april 4, 2013 2

Födelsedagsfirande

By in Okategoriserade

Jag tror att födelsedagsbarnet tyckte det blev en ganska bra dag även om den varken innehöll vare sig paket eller tårta.  Det bästa ”presenten” kanske i alla fall är att Linn tycks krya på sig rejält! Humöret är jämnare och tempen har legat mellan 37,3 och 38,5 hela dagen. Helt klart ett bra tecken och ett stort steg framåt!

Morgonen började som sig bör med sång, förmodligen ingen skönsång, men i alla fall J. Barnen överlämnade sina teckningar (det gäller att resa med lätt packning, inga tunga presenter).

Sedan var det strandhäng som gällde. Simon kämpar på med sin badmössa och har stenkoll på att örat är täckt. Stackarn, blir alldeles svettig under mössan, men han klagar inte, så länge vi inte tvingar honom till att pausa i skuggan! Örat känns också som om det blir bättre och bättre. Det rinner inte nämnvärt med vätska längre utan är bara lite kladdigt – skönt!

På eftermiddagen är det mer bad i skuggan av träden och på kvällen båttaxi till restaurangen på Tunabay för lite god mat.

Nu var det väl inte som så att det inte bara var restaurangen där som hägrade, utan även förhoppningar om att de kunde hjälpa oss med att skriva ut några biljetter till nattåget hem till KL eller om det nu skulle bli flygets boardingpass.

Wi-Fi finns på många ställen, även om det kräver att man sitter i deras restaurang (och därmed äter) eller så kostar det. Att kombinera surfande med familjemiddag känns varken helt rätt eller smidigt.

Vår resort har tillgång även i ”lobbyn” och där försöker vi, och alla andra uppkopplade världsmedborgare att hänga en stund, i vårt fall efter att halva familjen somnat!

Tillgång till att skriva ut saknas där vi bor eller så var det en service de helt enkelt inte hade.  Det komiska med detta är just det faktum är att när jag och Simon var ute på promenad till pirerna så levererades just en skrivare med båten! Det är för övrigt riktigt spännande att se hur alla vanliga och ovanliga varor levereras ut till alla som lever här långt från land!

Hur som helst valde vi att inta födelsedagsmiddagen en bit bort. Maten var ok, och vi vuxna kunde njuta av ett glas vin respektive öl till maten. Alkohol finns endast på ett par att restaurangerna på ön. Denna norra del av Malaysia är nog del delen av landet som är mest troende och därmed så serveras inte alkohol särskilt frekvent.
Medan maten smältes så ägnade barnen sig åt sina målarböcker. Vi kopplade upp oss för att undersöka och förhoppningsvis boka resa söderut mot KL. Vårt första alternativ nattåget med egen kupé var inte bokningsbar och att endast ha ett säte under natten var inget alternativ för oss. Tråkigt, för tåg är både smidigt, billigt, mysigt och spännande (åtminstone för barnen).  Alternativet är att vi flyttar resan en dag hit eller dit. Men att komma fram till KL samma dag som flyget hem går blir nog jobbigt och att åka hem en dag tidigare från öarna vill vi helst inte.

Nästa resealternativ är flyg och valet står mellan AirAsia eller Firefly. Valet faller på Air Asia på lördag kväll. Skönt var dessutom att vi redan nu kunde checka in och därmed få våra boardingpass mailade till oss. Sedan visade sig vår chansning gå hem- Tunabay hade inga problem med att hjälpa med den för oss viktiga detaljen – att skriva ut våra boardningpass!

Tidig kväll hade nu blivit mörk kväll och det var dags att runda av middagen och bege oss hem. Enda sättet att komma hem är båttaxi och barnen lyfts i båten och jag vadar ut för att hoppa i. Martin trycker ifrån båten från strandkanten innan även han hoppar i. Linn är som vanligt stormförtjust och förstår inte varför jag vill hålla i henne. Även Simon tycker det är spännande där han sitter med sin pannlampa i totalt mörker. Stjärnorna lyser på himlen, båten brummar fram på vattnet och luften är så där behagligt varm… Synd att resan tillbaka är så kort… Även om det verkligen är underbart så förstår jag inte hur de kan köra båt i totalt mörker. Det är ju lågvatten och stenar sticker upp här och där på väg in. Dessutom ligger det många båtar med kastade ankare…

Men förmodligen har – dessa killar, kört dessa båtar, i dessa vatten sedan barnsben!

Sista kvällstimmarna spenderar vi på vår altan. Med utsikt över vattnet, båtarna och byn på grannön njuter vi av värmen och en skön myggfri kväll.

image

image

wpid-20130403_204516.jpg

2 Responses to “Födelsedagsfirande”

  1. Ingela & Arne skriver:

    Det låter ju jättehärligt, men en hel del jobb med att åka på egen hand och fixa transporter efter hand. Det gäller ju att ha lite koll på hur det går att göra och vilka alternativ som finns.
    Grattis på födelsedagen så här i efterskott

  2. Jenny skriver:

    Håller med Arne och Ingela – Det låter verkligen underbart! Och vilken braoch målande beskrivning av allt ni är med om! Jag kan verkligen se Linn och Somon framför mig när ni åker båt och badar…
    Kram Jenny

Leave a Reply