augusti 2, 2017 0

Skolmaterial

By in Okategoriserade

Att göra sig redo för skolan innebär att skolmaterial behöver införskaffas. En lista, uppdelat på årskurs, listar allt som måste köpas. För att förenkla det hela tar vi hjälp av Lisa och hennes barn Alvar och Estrid. Tillsammans beger vi oss till Target med stor vagn, listan och penna för att bocka av allt.

Här ska köpas kollegieblock, mappar, kritor, vattenfärg, olika tuschpennor, sudd, sax, lim ja allt som kan tänkas behövas. Förutom eget skolmaterial ska det dessutom lämnas bidrag till klassrummet. Det görs i form av återförslutningsbara plastpåsar, näsdukar, våtservetter och whiteboard-pennor. Ytterligare saker, såsom hörlurar och planeringskalender beställs då det är dags för registrering på skolan.

När allt skolmaterial är införskaffat återstår det att fixa lämpliga lådor och väskor att förvara barnens lunch i. Utbudet är enormt men barnen hittar en väska de gillar. Efter det vidtar att hitta lämpliga matlådor som passar deras väska tillsammans med kylklam. Superbra väskor och lådor men att varje morgon behöva ställa sig och förbereda innehållet känns inte så lockande!

Nöjda och tacksamma lastar vi in i bilden. Spännande med allt material, nu känns skolan verkligen nära och konkret. Om bara ett par dagar är det dags att träffa lärarna och de nya kompisarna!

Leave a Reply