juli 20, 2017 0

Sista dagar i KL för denna gång

By in Okategoriserade

Trots den extremt tidiga morgonen är vi alla pigga under vår dag i KL. Vi bor centralt denna gången till skillnad från när jag gick på kursen. Vi checkar in på hotellet och testar även deras pool. Poolen måste ligga i skugga större delen av dagen annars är det ofattbart att de kan vara så kalla. Hotellet överraskar födelsedagsbarnet och lämnar en tårtbit i choklad med jordgubbar där de skrivit Happy Birthday. Även vårt rum är dekorerat med ballonger och serpentiner när vi kommer tillbaka från poolen – Linn undrar mest vem som fixat det… Glad är hon i alla fall över uppvaktning och paket. Vi tar en bil genom stan för att besöka en Ecopark inne i stan. Hela 8 kronor kostar resan på 15 minuter – inte klokt vad det kostar lite att åka bil. Parken visar sig ha stängt för dagen men ingen större fara skedd, vi tar istället en promenad uppför kullen för att titta på Menara, det snurrande TV-tornen med restaurang. Det blir en svettig promenad men vinden fläktar skönt när vi kommer upp på toppen. Barnen får syn på att det finns ett minizoo och blir mycket besvikna över att vi inte går in där. Vi däremot har i hemlighet planerat vår sista dag på resan imorgon och tycker att det inte finns någon anledning att lägga tid och pengar på ett besök. Istället tar vi oss till Petronas. Vi går igen shoppingcentrat under tornen och ut i parken. Vi stannar till vid en restaurang och tar ett glas vin och en cola. Sedan söker vi oss bort till badparken. Vi som inte har med några badkläder tar av oss om fötterna och vadar upp så mycket som våra shorts och kjolar tillåter oss. Skymningen faller och den gigantiska fontänen och husen tänds upp. Vi söker oss däremot ännu längre in i parken för lite lek och tafatt i klätterställningarna. Alla fyra springer vi oss svettiga och hoppar mellan olika sektioner. Trötta söker vi oss in i svalkan från AC:n under tornen. Det är dags för födelsedagsmiddag på Pizza Hut.

Sista dagen blir det ett kärt återseende på Sunway Lagoon. För tre år sedan var vi här senast och det var ett härligt lekparadis som kräver en heldag. Badkläderna är viktigast och packas ner tillsammans med kamera och handdukar. Vi går ut hårt och åker två vändor i ”flumride”. Efter det är vi alla mer eller mindre blöta om våra kläder. Nu gäller det att åka något där vinden torkar kläderna igen :). Vi åker några attraktioner och killarna åker berg- och dalbana. Linn har tyvärr inte längden inne utan får stå över. Vi vandrar över den gigantiskt långa hängbron och tar en tur bort förbi djurpaken. Vi stannar inte särskilt länge men hinner ändå mata getter och kaniner samt titta på sköldpaddor, ormar, lejon, svarta pantrar, fåglar i alla färger och former samt apor. Slutligen åker badkläderna på för mer blöta äventyr. Att gå i bikini känns, precis som jag minns det senast, konstigt. Många kvinnor badar inte här utan håller familjens saker eller så badar de i sina heltäckande badkläder med slöja. Att gå omkring med bikini känns därmed lite märkligt. Sak samma, alla som är här har kul och vi åker den ena rutschkanan efter den andra. Vi släpar runt på åkringar uppför trappor och får vatten över hela kroppen när vi kommer ner i bassängen igen. Lång tid ägnar vi åt vattenland där det sprutar vatten över hela lekställningen. Roligast tycker nog barnen att det är att bli jagade av oss vuxna. De vinner som alltid, snabba som de är när de kastar sig utför rutchkanorna. Vi blir även dränkta i grönt slem som Svamp Bob Fyrkant fixat i sin show. Det är med skräckblandad förtjusning som grönt vatten i mängder plötsligt släpps över alla åskådare och färgar hela bassängen där vi sitter i grön. Alla barn tjuter och tycker det är hur kul som helst. Trötta men nöjda släpar vi oss in i duschen efter närmre åtta timmar i parken. Precis som vi hoppats på blev det en härlig avslutning på detta äventyr för oss alla! Nu återstår bara en morgonflight via Hong Kong och London innan vi landar i Göteborg för en vecka i Sverige innan nästa äventyr i USA väntar.

 

 

 

 

 

Leave a Reply