juli 20, 2017 0

Nytt land och inte alls laddad för att gå kurs 

By in Okategoriserade

Det sista vi gör innan flyget ska ta vår familj till Malaysia och Wennerbergarna till Sverige är att besöka ett museum om Vietnamkriget. Förväntningarna är höga liksom rädslan av att långt ifrån allt är barnvänligt som vi kommer att se. Museet visar sig vara till största delen en fotodokunentation över kriget. Och mycket riktigt får vi också se riktigt vidriga bilder. Den bild som målas upp av kriget är ganska ensidig och på intet sätt opartiskt. Med det i åtanke och med glasögon som sållar bort en del otäcka bilder tar vi oss igenom flygräder, giftbesprutade skogar som tappat sina löv, missbildade barn som fötts efter giftutsläppen, soldater, barn och civila som lider och kämpar för sin överlevnad. Vi får också se och titta på fångceller och artiklar om hur andra länder stöder Vietnam, t.o.m. Sverige. Lite fakta om kriget får vi också, även om den är minimal. Ingen av oss i sällskapet är överdrivet nöjd med besöket. Vad finns det för mening med att ägna ett helt rum åt bilder på missbildade människor och foster. Inte heller förstår vi vitsen av att ha riktiga foster i vätska till allmän beskådan. Mer opartisk fakta om kriget hade däremot varor välkommet.

Efter den uppmuntrande avslutningen på Vietnamäventyret kramas vi hejdå och beger oss mot flygplatsen. För mig gäller det att ställa om från semester till kurs. Motivation är lika med noll. Jag hade gärna varit ytterligare ledigt från en massa måsten, men men nu är det kurs i Malaysia som gäller.

 

 

Leave a Reply