juli 20, 2017 0

Varm sand

By in Okategoriserade

Efter mycket utflykter under första delen av resan så tar vi det lugnt. De röda sanddynorna kan vi dock inte motstå utan hoppar in i taxin på eftermiddagen för en 15 minuters färd. Vi hinner inte ut ur taxin förrän två barn pratar i munnen på varandra och försöker övertyga oss om att hyra pulka av just dem. Vi tackar vänligt med bestämt nej och tar av oss skorna. Som på så många andra håll i Vietnam är här skräpigt. Att slänga skräp i naturen verkar vara det som gäller. Både vi och barnen förundras nu liksom på så många andra resor vi gjort. Även här i de röda sanddynorna får vi se upp vart vi sätter fötterna. Trasig pulkor, munskydd, skor, vattenflaskor är bara något av det vi ser. Vi vandrar bort över sanddynor bort från de andra besökarna. Längre bort får vi vara själva. Sanden blåser och letar sig in i både ögon och mun. Det är inte alls som öken utanför Dubai, så mycket sand yr inte och så torr är inte luften. Den är inte heller lika hett. Däremot är här underbart och vackert!

Vi hoppar ut för sanddynorna och barnen rullar ner. Pulkor saknar vi inte alls. Det är vackert här. Den röda sanden som tronar upp sig, solen som är på väg ner, havet, båtarna och de mörka molnen som rullar in med kvällens oväder…

 

Leave a Reply