juli 20, 2017 0

Lugnet vid havet

By in Okategoriserade

Familjen Wennerberg ska avsluta Vietnamresan genom att utforska Mekongdeltat. Ett spännande äventyr med flytande marknader, ris och fruktodlingar. Vi däremot väljer att fortsätta vår bilfärd söderut mot Vietnams södra kust. Siktet är inställd på utkanten av den mindre staden Mui Ne. Vi kramas hejdå och så lämnar vi kusinerna som blir kvar i Nha Trang ytterligare ett dygn innan deras flyg går mot Saigon för vidare färd mot Mekong.

Fyra nya timmar i bil är det som gäller och vi ser fram emot att byta höghushotellet mot en liten bungalow med havsutsikt. På vägen kör vi förbi vinodlingar, risodlingar, fiskesamhällen och fantastiska sanddynor båstående av både röd och vitaste vit sand. Vinden är underbart när vi kommer fram. Varm och ljusen men det blåser friskt. Vår bungalow av sten är fin och vi får en välkomstdrink på vår altan. Vågorna på havet är höga och både surfare och kitesurfare njuter av hav och vind.

Vi har svårt att välja pool eller hav. Istället blir det både. Så skönt!

För andra gången sedan vi kom till Vietnam träffar vi på någon annan svensk. Tom som driver surfskolan har en svensk fru och tillsamman har de en söt dotter som redan får glida runt på en bräda i strandkanten. Även vi hyr en bräda och testar hur vår balans fungerar på öppet hav. Det är inte lätt. Simon ställer sig upp men kastas av då och då. För egen del nöjer jag mig med att bara paddla ut och följa med vågorna in igen. Ingen idé att kämpa emot vågornas kraft, det är ju trots allt semester. För Simon slutar surfandet lite abrupt slut när han kastas av och råkar få brädan i huvudet. En bula och ett par tårar senare och några uppmuntrande ord från Tom så fortsätter vi badandet i poolen.

 

 

 

 

Leave a Reply